1. Ana Sayfa
  2. İyi Tasarım
  3. Çin’de Park İçinde Yükseltilmiş Yürüyüş Yolu: Greenway

Çin’de Park İçinde Yükseltilmiş Yürüyüş Yolu: Greenway

featured
Reklam Sponsoru

Jiangyin Greenway, Çin’de kentsel rekreasyon alanlarına doğru ilerleyen, park içerisinde yükseltilmiş bir yürüyüş yoludur. Bu yeni tasarım fikri ile hedeflenen anlamlı, kente değer katan, sembol oluşturabilecek bir yapı oluşturmak olmuş. Aynı zamanda Jiangyin’in yaratıcı, çevreci, fütürist ve yaşanabilir kimliğini vurgulayan bir yapı olarak görülüyor.

Bu yapı, her biri bulunduğu yerin ruhunu yansıtan dört bölümden oluşacaktır. Döngünün kuzey kesimi daha önce inşa edilmiş docklands parkından geçmektedir. Yürüyüş yolunun doğu tarafı, Jiangyin’in varlığına borçlu olduğu nehir Yangtze Nehri’ne götürüyor. Sonuç olarak, bu bölüm Yangtze Nehri’nin önemine cevap veriyor.

Bu proje yükseltilmiş bir yürüyüş yolundan daha fazlasıdır, daha iyi kentsel alanlar üretmeyi, çağdaş estetiğin iyi bir örneği olmayı amaçlamaktadır; ayrıca sorunları çözme, yerel ikonografiyi genişletme, şiirsel olma, düşük maliyetli olma ve sosyal fırsatlar yaratma.

Reklam Sponsoru

Bu projenin tasarım özellikleri şöyledir: spiral yapısı nedeniyle gizem duygusu oluşturan, manzara alanlarında görüş açıları sağlayan, sağlam ve şeffaf korkuluklar içeren, yayaların rahatı için otobanın yakınındaki alanlara ses duvarları yerleştirilmiş, zaman zaman gölge ve koruma sağlayan üst panelleri olan, göl ve kanallara bakan yerlerde oturma alanı genişlemeleri olan; mevcut yaya yollarını yeşil alanlara bağlamak için merdivenleri olan bir uzun yol.

Yürüyüş Alanı Bölümleri

Bu yürüyüş alanı boyunca yolculuk çeşitli alanlarla geçer; canlı performanslar veya dinlenme alanı olarak bir amfitiyatro; herkesin çalabileceği ses enstrümanlarına sahip yükseltilmiş bir sahne; kaydırakları ve her yaş için hafif bir tırmanma rampası içeren bir egzersiz oyun alanı gibi ziyaretçilerin ilgisini çekecek bir çok alana sahiplik eder.

Park alanı ayrıca kiralama için bisiklet merkezi; cafe-bar-restoran; Market; ve spor salonu spor salonu da içerir.

Tüm bu yol çelik ile inşa edilmiştir ve park üzerindeki etkisini azaltmak için prefabrik olarak yapılmıştır. Renkli bitümlü beton şaplı çelik bir yapı, greenway’e hem prefabrikasyon potansiyeli hem de dayanıklı, az bakım gerektiren, uzun ömürlü bir yüzey sağlar.

Yorum Yap

Yazar Hakkında

Peyzaj Mimarlığı Doktora Öğrencisi. Peyzax'ın kurucu ve idarecisi. Bilim, Sanat, Felsefe ile ilgileniyor.

Yorum Yap